Deep Impact - massage &
 therapie
Waarom Deep Impact ?
 
 
Deep Impact betekent letterlijk 'diepe inwerking'.
Hiermee wordt enerzijds de negatieve invloed bedoeld van blessures of spanningen en anderzijds de positieve invloed van de diverse massagevormen op lichaam en geest.
 
Lichaam en geest hebben onderling een grote wisselwerking.
Door overbelasting kunnen spieren geblesseerd raken. Dit kan bijvoorbeeld zorgen voor irritatie van zenuwen, een verkeerde stand van gewrichten of ook weer spanning in andere spieren. Het resultaat hiervan kan zijn dat het goed functioneren van iemand met deze problemen in gevaar komt.
Door stress en andere mentale spanning kunnen spieren in een toestand komen waarin ze voortdurend aangespannen zijn. Spieren die niet meer tot ontspanning komen verminderen in conditie, waardoor de kans op  blessures sterk toeneemt.
 
Massage kan preventief (voorkomend) worden ingezet, maar ook curatief (genezend).
Een ontspanningsmassage kan zorgen voor een geestelijke ontspanning en daardoor ook voor een lagere spierspanning. Bij sportmassage ligt de nadruk op het herstel van de spieren. In alle gevallen verricht de masseur geen wonderen. Het lichaam zelf is het wonder en de masseur ondersteunt het herstel door gerichte behandeling. Hiervoor staan diverse massages en therapeutische benaderingen ter beschikking.